Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Like a vergin..



Η Μαντόνα στον τελικό Super Bowl. Ένα υπερθέαμα αντίστοιχο του κορυφαίου αθλητικού θεσμού στην Αμερική και μερικές σκέψεις από τον συντάκτη μας xray, παλιό θαυμαστή της Μαντόνα.

Το βιντεάκι μας αρχίζει με τον Τζέι Λένο να έχει στο κινητό του τη μουσική της Μαντόνα ως ήχο κλήσης. Στη συνέχεια, η κοντούλα δίπλα του, η Μαντόνα, κάνει μια φαραωνική εμφάνιση αντάξια του Σεσίλ ντε Μιλ. Καλά, πολύ καλά μέχρι εδώ, αλλά για να έχουν κάποιο νόημα όλα αυτά, θα πρέπει να έχουν και κάποιο περιεχόμενο. Δυστυχώς, όλοι οι συνειρμοί μου μόλις έμαθα ότι η συγκεκριμένη καλλιτέχνις θα τραγουδήσει σ' αυτό το σόου, επαληθεύτηκαν με το χειρότερο τρόπο.
Κατ' αρχήν, η εμφάνιση και οι χορογραφίες. τριάντα χρόνια πριν θα έκαναν πάταγο ίσως, αλλά τώρα φαντάζουν ακριβώς αυτό: Τριάντα χρόνια πίσω. Γυμναστικές επιδείξεις από μια κυρία που η ίδια και το επιτελείο της δεν κατάλαβαν ίσως ότι αλλάξαμε αιώνα και επιμένουν σε σχηματισμούς που παραπέμπουν σε κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια. Ήταν κάποτε στη μόδα, αλλά όχι πια.
Ας είναι. Στο κυρίως θέμα μας όμως τώρα, που είναι η μουσική. Ακούστηκαν τα τραγούδια Vogue, Music, Party Rock Anthem και Sexy and I know it. Η Μαντόνα τα χόρευε σαν να μην πέρασε μια μέρα... αλλά έχει περάσει. Έχουν περάσει ημέρες, χρόνια, δεκαετίες μάλιστα. Η Μαντόνα εκεί: Like a vergin!...
Αστεία - αστεία, το νέο της κομμάτι, που ερμήνευσε μετά, λέει κάπου I'm not that kind of girl...
Φυσικά. You're not a girl of any kind lady.
Η Μουσική της παρωχημένη, προσπαθεί να εξαργυρώσει την κεκτημένη της ταχύτητα, αλλά πέφτει στα ίδια και τα ίδια περασμένων δεκαετιών και πια το μέηκ απ δεν καλύπτει ατέλειες, πέφτει από πάνω της σαν παλιός σοφάς.
Στο δια ταύτα.
Η Μαντόνα δεν έχει ανάγκη να επιδειχθεί πια. Είναι κομμάτι της ιστορίας της μουσικής και θα έπρεπε να αναπαύεται στις δάφνες της τώρα και να αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες, να εμπλέκεται στις καινούριες παραγωγές, όπου θα είχε πολλά να πει. Είναι κρίμα που μια καλλιτέχνιδα τέτοιου διαμετρήματος άγεται και φέρεται από τα πάθη μιας φθηνής ματαιοδοξίας, αυτής να φαίνεται νέα.
Λέγονται πολλά για τη σχέση της με τη Γκάγκα, όπως και το ότι κονταροχτυπήθηκαν για το συγκεκριμένο θέαμα και ότι η Γκάγκα έχασε. Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά αυτό δείχνει ακόμα πιο ανάγλυφα το άγχος και την αγωνία της για την επικράτηση, ενώ βέβαια τα παρωχημένα της όπλα δεν μπορούν ούτε κατά διάνοια να συγκριθούν με αυτά της Γκάγκα. Και επειδή έχουμε να κάνουμε με show business, ορίστε και μια ενδεικτική λεπτομέρεια: Οι δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή της στο σόου, πήραν τηλέφωνο τους εκπροσώπους της σε Αγγλία και Αμερική και τους ρώτησαν.
Οι εκπρόσωποι της Γκάγκα, αντίστοιχα, θέλουν 10,000 δολάρια προκαταβολή για να σηκώσουν το τηλέφωνο και να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία! Ο δημοσιογράφος που το αποκάλυψε, δεν ενέδωσε, αλλά είπε ότι αυτό είναι πάγια τακτική της Lady.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου