Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Θεμιστοκλής Μακαντάσης για δεύτερη τετραετία Σχολικός Σύμβουλος Μουσικών.




Αγαπητοί  Συνάδελφοι,
με την ευκαιρία της επιλογής και της εκ νέου τοποθέτησής μου στη θέση του Σχολικού Συμβούλου Μουσικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, απευθύνω εγκάρδιους χαιρετισμούς σε όλους εσάς, τους καθηγητές Μουσικής της Περιφέρειας. Με την ανάληψη, λοιπόν των καθηκόντων μου, εύχομαι να διανύσετε το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς δημιουργικά και ευχάριστα και να συνεχίσετε απρόσκοπτα το διδακτικό σας έργο. 
Σας διαβεβαιώνω ότι γνωρίζω απόλυτα και συμμερίζομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε με τη διαμόρφωση τόσο δυσμενών συνθηκών στην κοινωνία μας. να έχετε όμως πάντοτε υπ' όψιν ότι βρίσκομαι διαρκώς στο πλευρό σας, αρωγός και υποστηρικτής στα προβλήματα που καλείστε να διαχειριστείτε και να επιλύσετε.
Σας υπενθυμίζω, επίσης (κάτι που σαφώς αντιλαμβάνεστε) την ιδιαιτερότητα του μαθήματος το οποίο διδάσκετε και την ξεχωριστή σημασία που αυτό προσλαμβάνει σε μια εποχή, όπου όλα ανατρέπονται  και υποβαθμίζουν τόσο βάναυσα την ανθρώπινη υπόσταση. H Τέχνη, και ειδικότερα η Μουσική, έρχεται να εμψυχώσει τον άνθρωπο, να του προσφέρει δυνατότητα έκφρασης, να τον βοηθήσει να αποκτήσει   πνευματική καλλιέργεια   και  ποιότητα στη ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι η Μουσική με τις ποικίλες εκφραστικές της μορφές, μπορεί να  ενεργοποιήσει το σύνολο της ύπαρξής του ανθρώπου, δίνοντας του αυτοκυριαρχία και αυτοπεποίθηση,  λυτρώνοντάς τον  από φόβους και απομόνωση, και βοηθώντας τον να βεβαιώσει την ύπαρξή του στον κόσμο.  Η μουσική μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία  άτομα  δημιουργικά, με το συναίσθημα της αυταξίας, την ευφορία της ψυχικής υγείας  και  με  δεξιότητες ζωής,  που ανταποκρίνονται όχι μόνο στους σημερινούς κοινωνικούς κλυδωνισμούς αλλά και στις προκλήσεις του μέλλοντος. Κατά συνέπεια, η Μουσική αναδύεται σε βασικό μέρος του Προγράμματος Σπουδών σε όλες τις βαθμίδες και ο ρόλος της γίνεται καίριος. 
Συνειδητοποιώντας λοιπόν το ρόλο της Μουσικής Εκπαίδευσης, εύχομαι να ανταποκριθείτε στο έργο σας και να επιτύχετε τους στόχους σας.  Σας τονίζω δε, για άλλη μια φορά,  ότι σε όλη  τη διάρκεια της θητείας μου ως Σχολικού Συμβούλου θα είμαι πρόθυμος κοινωνός των προβληματισμών και απόψεών σας.



Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΠΕ16
ΠΕΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ

3 σχόλια:

  1. Σύμβουλε συγχαρητήρια για την επανεκλογή σε μια θέση τόσο ευαίσθητη, όσο και απαιτητική. Ειλικρινά, χαίρομαι ιδιαίτερα που σε μια τόσο δύσκολη και απρόβλεπτη περίοδο στα κοινωνικά μας πράγματα ανέλαβες αυτή τη δύσκολη αποστολή. Χαίρομαι διπλά, γιατί τώρα, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, είναι ανάγκη μέγιστη να θυμίζουμε πάντα ότι η μουσική και η τέχνη με την πιο ευρεία της έννοια, είναι κάθε άλλο παρά είδος πολυτελείας, είναι ένα μεγάλο μέρος του εισιτηρίου μας για να βγούμε από την κρίση και να αλλάξουμε πορεία.
    Καλή επιτυχία και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμβουλε θερμά συγχαρητήρια και καλή θητεία.
    Ελισάβετ Πετροπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μουσικό Σχολείο Κορίνθου25 Ιανουαρίου 2012 στις 10:54 π.μ.

    Κύριε Σύμβουλε,
    Με την ευκαιρία της επιλογής σας στη θέση του Σχολικού Συμβούλου Μουσικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, σας απευθύνουμε εγκάρδιους χαιρετισμούς και θερμά συγχαρητήρια, με την ευχή να συνεχίσετε και αυτή την τετραετία το δημιουργικό σας έργο, υποστηρίζοντας και θέτοντας πάντοτε τον ευατό σας στο πλευρό μας, επιλύοντας τα διάφορα προβλήματα, που ενσκύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
    Ευχόμαστε από ψυχής, υγεία, προσωπική ευτυχία και δύναμη για ευόδωση των στόχων, που θα θέσετε.

    Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου

    ΑπάντησηΔιαγραφή